Aşçımız Üç Balığı 15 Dakikada Nasıl Pişirdi?
Aşçımız, yoğun bir gece geçirmekte. Üsütüne, bir de çok sevdiği üç arkadaşı gelir lokantaya. Üçü de balık sipariş eder. Aşçımız bu balıkları 15 dakikada pişirmeli. İşin kötü tarafı aşçımızın elinde sadece bir tane temiz tava var, bulaşıkçı da ortada yok. Daha kötüsü bu tavada aynı anda sadece iki balık pişirilebiliyor. Her bir balığın bir yüzü 5 dakikada pişiyor. Yani bir balık tamamen 10 dakikada pişiyor. Ama bütün bunlar aşçımız için önemli değil. Aşçımız bu üç balığın iki tarafını da bu tavayla 15 dakikada pişiriyor ve misafirlerinin önüne koyuyor. Acaba akıllı aşçımız bunu nasıl başar mış?
Cevap:
Aşçımız önce birinci ve ikinci balığı tavaya koyup birinci yüzlerini 5 dakika bişiriyor. Bu balıklardan ikincisini çıkarıp yerine üçüncü balığı koyuyor. Birinci balığı da çevirip 5 dakika daha pişiriyor. Böylece ilk balık tamamen pişiyor. Üçüncü balığın bir yüzü pişiyor. Aşçımız birinci balığı çıkarıp yerine bir yüzü pişen ikinci balığı koyuyor. Üçüncü balığı ise çevirip 5 dakika daha pişiriyor. Böylece ikinci ve üçüncü balık da tamamen pişiyor.